Πρόσβαση στην επικοινωνία για χρήστες της Vodafone

Στη Vodafone στόχος μας είναι να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ισότιμη πρόσβαση στο αγαθό της επικοινωνίας σε όλους.

Στη Vodafone στόχος μας είναι να παρέχουμε ισότιμη πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε όλους. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύξαμε το 2005 την υπηρεσία «Vodafone Speaking Phone», για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Σήμερα, στην εποχή των smartphones και tablets η υπηρεσία «εξελίσσεται» στην εφαρμογή Vodafone Speaking App για να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών.

Η εφαρμογή «Vodafone Speaking App» είναι η πρώτη και μοναδική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech) για Android που προσφέρει σωστή ανάγνωση των Ελληνικών σε γραπτά μηνύματα (SMS), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), διαδίκτυο (internet), αλλά και στους τηλεφωνικούς αριθμούς από τον κατάλογο επαφών, τις κλήσεις και το ιστορικό τους, στις ημερομηνίες στο ημερολόγιο κ.λπ., καθώς και πλήρη ανάγνωση των συντμήσεων των εικονιδίων και των επιλογών του Android. Παράλληλα, προσφέρει ορθή ανάγνωση των Ελληνικών σε χρήσιμες εφαρμογές, όπως ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, πρόγνωσης καιρού κ.λπ.

Συνεργάζεται άψογα και αρμονικά με τον ενσωματωμένο αναγνώστη οθόνης του λειτουργικού Android «TalkBack» και βελτιώνει τη λειτουργία του για τα Ελληνικά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με οποιαδήποτε εφαρμογή κάνει χρήση της δυνατότητας μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Που απευθύνεται
Η εφαρμογή απευθύνεται σε χρήστες με ολική απώλεια όρασης ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι είναι ?παλιοί και νέοι? συνδρομητές συμβολαίου ή καρτοκινητής Vodafone.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από τη Vodafone στο Google Play σε συνδρομητές Vodafone.

Βασικές δυνατότητες εφαρμογής
• Περιλαμβάνει μία μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία, στα ελληνικά, διαθέσιμη για όλες τις συσκευές με λειτουργικό Android και έκδοση 2.3 και νεότερη
• Η πρώτη και μοναδική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία για Android που προσφέρει ορθή ανάγνωση των Ελληνικών στα γραπτά μηνύματα (SMS), ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), διαδίκτυο (internet) κ.λπ.
• Προσφέρει πλήρη ανάγνωση των συντμήσεων των εικονιδίων και των επιλογών του Android
• Προσφέρει αναλυτική ανάγνωση των συντομογραφιών για καλύτερη κατανόηση από τον χρήστη
• Προσφέρει κατανοητή ανάγνωση των τηλεφωνικών αριθμών
• Διαθέτει συντομεύσεις για όλες τις ενέργειες ελέγχου προσβασιμότητας στη συσκευή
• Συνεργάζεται άψογα και βελτιώνει τη λειτουργία του ενσωματωμένου αναγνώστη οθόνης του λειτουργικού Android «TalkBack», ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με οποιαδήποτε εφαρμογή κάνει χρήση της δυνατότητας μετατροπής κειμένου σε ομιλία (text-to-speech).
• Επιτρέπει τη διαμόρφωση του ρυθμού ανάγνωσης
• Επιτρέπει την αυξομείωση της έντασης της ανάγνωσης
• Ανταποκρίνεται άμεσα στις κινήσεις του χρήστη ακόμα και σε συσκευές χαμηλών δυνατοτήτων
• Δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τη συσκευή καθώς καταλαμβάνει περιορισμένο χώρο μνήμης.

Η ανάπτυξη έγινε από την εταιρεία e-rhetor, ενώ o έλεγχος για τη σωστή λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ).

Πηγή ΣΤΑΤ: http://www.blind.gr/main/pass.asp?titlenumber_fo=9352

Πηγή: vodafone.gr 10/2/2014