Συνταξιοδοτικά - Παροχές

Ποιες μητέρες με ανήλικο παιδί βγαίνουν με πλήρη σύνταξη στα 58

Ανοίγει ο δρόμος για συντάξεις για τους ασφαλισμένους από όλα τα ταμεία μισθωτών και ΕΤΑΑ, που έχουν κλείσει ή κλείνουν το 58ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τα 35 χρόνια ασφάλισης.

Απαλλάσσονται μισθοί-συντάξεις αναπήρων από παρακράτηση φόρου εισοδήματος

Την απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών και συντάξεων που χορηγούνται σε πρόσωπα με αναπηρία προβλέπει εγκύκλιος τους Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Εγκύκλιος Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων με θέμα: «Απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών, συντάξεων που χορηγούνται σε πρόσωπα με αναπηρία, βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013»

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με θέμα: «Απαλλαγή από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των μισθών, συντάξεων που χορηγούνται σε πρόσωπα με αναπηρία, βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013», δικαιώνεται με επιτυχία πολύχρονος αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της για τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων ατόμων με αναπηρία από το μέτρο της πλήρους απαλλαγής από το φόρο μισθών συντάξεων και πάγιας αντιμισθίας.

Συνταξιοδότηση γονέων με ανάπηρο τέκνο

Τι ισχύει για αδέλφια και συζύγους ατόμων με αναπηρία. Οι προϋποθέσεις κατά περίπτωση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τζώρτζης Ρούσσος

AXA: Δωρεάν τονομέτρηση έως 30 Απριλίου

H AXA, σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Αθηνών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας γλαυκώματος στις 12/3, προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους της δωρεάν μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση) έως 30/4/2013.

Σελίδες